Često postavljena pitanja

Imate pitanje na koje niste pronašli konkretan odgovor? Pročitajte najčešće postavljena pitanja i odgovore na njih. Ukoliko i dalje nismo dali zadovoljavajuću informaciju koju tražite, uvijek nas možete kontaktirati.

u

NUDITE LI USLUGU POSTAVLJANJA KAMINA?

Uslugu postavljanja kamina ne nudimo. Ipak, surađujemo s nekoliko provjerenih majstora koji će posao postavljanja kamina odraditi vrlo profesionalno i brzo uz garanciju na izvođenje radova. Dakle, ako trebate uslugu ugradnje Kratki kaminskih ložišta svakako nas kontaktirajte jer, kao što smo već napomenuli, savjetovanje sa stručnjacima može Vam uštedjeti vrijeme i novac.

u

MOGU LI POSTAVITI KAMINSKO LOŽIŠTE NA MANJI DIMNJAK OD PREDVIĐENOG?

Ne. Ovo nipošto ne preporučamo iz više razloga. Dimnjaci moraju biti primjereno izolirani i pravilno izgrađeni da se ne pojave smetnje pri radu kamina. Možete ih zazidati iz cigala, šamotnih cigala, gotovih šamotnih uložaka sa plaštem ili pak napraviti iz metala.
Najmanja visina dimnjaka trebala bi biti 4,5 m bez obzira na njegov presjek, ali naravno taj presjek mora biti u skladu s predviđenim specifikacijama željenog ložišta, pa se s toga preporuča dimnjak s promjerom od najmanje 200 mm. Postoje modeli ložišta s manjim otvorima za dimnjak (fi 150, fi 180) ali s manjim otvorom za dimnjak tu su i manje snage.

u

KOJA JE NAJBOLJA POZICIJA ZA KAMIN I TREBAM LI POSTOLJE?

Projektirati vrstu i oblik kamina, odrediti njegov položaj, veličinu i materijal od kojeg će biti izveden, zadatak je majstora koji će izvoditi radove. Ipak, prilikom traženja odgovarajućeg prostora za kamin u obzir se mora uzeti cjelokupni prostor u koji će se kamin postaviti. Sam kamin je uvijek dio određenog prostora s kojim se mora stvoriti funkcijsko i oblikovno jedinstvo.
Različit smještaj u prostoru kao i sam odabir kamina kakvog želite omogućuje i njegovo razilčito oblikovanje. Kamini mogu biti jednostavno ugrađeni u zid ili naslonjeni na njega sa modernim materijalima pa sve do raznih spojeva tradicionalnih materijala sa dizajnom usklađenim u interijer ili podneblje u kojem se nalazite.
Što se samog postolja za kamin tiče, ono nije nužno ali će uvelike olakšati postavljanje i izgradnju samog kamina i stoga je preporučljivo.

u

KOLIKA JE CIJENA I KOLIKO DUGO TRAJE DOSTAVA KAMINA?

Dostava kamina je besplatna na području cijele Hrvatske ukoliko kamin ili peć naručujete s Međimurkom BS, generalnim zastupnikom za Kratki proizvode na području Republike Hrvatske. Ukolko proizvod nemamo na zalihi dostava uobičajeno traje 25 do 30 radnih dana. Ukoliko je proizvod u našim skladištima, Vaše ložište stići će na Vašu adresu u roku 3 do 5 radnih dana.

Pitanja kupaca

u

KOJI JE MINIMALNI RAZMAK KOJI SE PREPORUČUJE OD DRVENIH ELEMENATA POPUT KUHINJE?

Preporučena udaljenost peći od svih nepokretnih zapaljivih konstrukcija, uključujući kuhinjske elemente, iznosi najmanje 100 cm. Udaljenost od vrata/stakla peći do zapaljivih materijala trebala bi biti najmanje 200 cm

u

GDJE JE MOGUĆE KUPITI REZERVNE DIJELOVE POPUT ŠAMOTA U LOŽIŠTU, LADICE ZA PEPEO I SLIČNIH DIJELOVA?

Rezervne dijelove, uključujući šamotne ploče za komoru za loženje, možete naručiti kod nas. Molimo vas da se obratite putem e-maila na adresu [email protected] s točnim nazivom modela kamina i detaljima o dijelovima koje želite naručiti.

u

JE LI POTREBNO OSIGURATI DOVOD ZRAKA IZVANA ZA SAMOSTOJEĆE PEĆI ILI TO NIJE NUŽNO S OBZIROM NA TO DA SU PEĆI SAMOSTOJEĆE? ŠTO ZNAČE OZNAKE ASDP I TF?

Za samostojeće peći obično nije potreban dovod vanjskog zraka. Iako neki modeli čeličnih peći imaju tu mogućnost, drugi nemaju integriran sustav za vanjski zrak.

ASDP oznaka označava ugrađeni sustav za kontrolu dovoda zraka u peć, koji se regulira pomoću ručice za kontrolu dovoda zraka, dok TF označava “turbo fan” sustav s ventilatorom koji potpomaže cirkulaciju zraka unutar peći.

u

IMATE LI KAKAV SAVJET ZA KAMINE KOJI SE MOGU UGRADITI BEZ DOTOKA VANJSKOG ZRAKA?

Iako većina kamina danas zahtijeva dovod vanjskog zraka, preporučujemo razmotriti dodavanje ovog sustava čak i ako nije prvotno planiran. Ako pod još nije završen, možete integrirati cijevi unutar glazure i provesti ih kroz vanjski zid. Ako je pod već završen, fleksibilna cijev promjera 100 mm može se ugraditi kroz strop ili zidove.

Važno je napomenuti da se svaki kamin može instalirati bez dovoda vanjskog zraka, ali to nije preporučljivo iz nekoliko razloga. Prvo, kamin će trošiti kisik iz prostorije, što će zahtijevati češće prozračivanje prostorije i dovod hladnog zraka tijekom zime. Drugo, kamin neće postići puni potencijal, što može rezultirati smanjenim protokom zraka kroz dimnjak i mogućim dimljenjem prilikom otvaranja vrata kamina.

Iako manji kamini mogu imati manji utjecaj bez vanjskog dovoda, preporučljivo je povezati vanjski dovod zraka, posebno za veće i snažnije kaminske uređaje kako bi se osiguralo optimalno funkcioniranje.

u

KOME SE MOGU OBRATITI ZA ZAMJENU PUKNUTOG STAKLA NA VRATIMA KAMINA?

Za zamjenu puknutog stakla možete kontaktirati jednog od naših instalatera navedenih u informativnoj knjižici. Iako sami ne obavljamo zamjenu, naši instalateri su dostupni za tu vrstu usluge.

Dozvolite da Vam pomognemo

Za sva pitanja uz Kratki kamine obratite nam se s povjerenjem, a mi ćemo Vam u što kraćem roku odgovoriti.

[email protected]
+385 (0)98 461 286
Trg Republike 6, 40 000 Čakovec

9 + 2 =

Postavke kolačića web lokacije