+385 98 461 286 info@kratki.hr

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Iskusno prodajno osoblje Kratki kompanije sa širokim tehničkim znanjem o proizvodima, instalacijama i logistici pruža svojim kupcima pouzdanu i kvalitetnu uslugu, a kako je Međimurka BS generalni zastupnik Kratki proizvoda za Republiku Hrvatsku svo njihovo znanje i iskustvo preneseno je našem prodajnom timu i osoblju.
Stoga, ako imate ikakvih pitanja vezanih uz kamine, bio kamine, peći, njihovom postavljanju, karakteristikama i cijeni obratite nam se s povjerenjem.

DA LI NUDITE USLUGU POSTAVLJANJA KAMINA?

Uslugu postavljanja kamina ne nudimo. Ipak, surađujemo s nekoliko provjerenih majstora koji će posao postavljanja kamina odraditi vrlo profesionalno i brzo uz garanciju na izvođenje radova. Dakle, ako trebate uslugu ugradnje Kratki kaminskih ložišta svakako nas kontaktirajte jer, kao što smo već napomenuli, savjetovanje sa stručnjacima može Vam uštedjeti vrijeme i novac.

Da li mogu postaviti kaminsko ložište na manji dimnjak od predviđenog?

Ne. Ovo nipošto ne preporučamo iz više razloga. Dimnjaci moraju biti primjereno izolirani i pravilno izgrađeni da se ne pojave smetnje pri radu kamina. Možete ih zazidati iz cigala, šamotnih cigala, gotovih šamotnih uložaka sa plaštem ili pak napraviti iz metala.
Najmanja visina dimnjaka trebala bi biti 4,5 m bez obzira na njegov presjek, ali naravno taj presjek mora biti u skladu s predviđenim specifikacijama željenog ložišta, pa se s toga preporuča dimnjak s promjerom od najmanje 200 mm. Postoje modeli ložišta s manjim otvorima za dimnjak (fi 150, fi 180) ali s manjim otvorom za dimnjak tu su i manje snage.

KOJA JE NAJBOLJA POZICIJA I DA LI TREBAM POSTOLJE ZA KAMIN?

Projektirati vrstu i oblik kamina, odrediti njegov položaj, veličinu i materijal od kojeg će biti izveden, zadatak je majstora koji će izvoditi radove. Ipak, prilikom traženja odgovarajućeg prostora za kamin u obzir se mora uzeti cjelokupni prostor u koji će se kamin postaviti. Sam kamin je uvijek dio određenog prostora s kojim se mora stvoriti funkcijsko i oblikovno jedinstvo.
Različit smještaj u prostoru kao i sam odabir kamina kakvog želite omogućuje i njegovo razilčito oblikovanje. Kamini mogu biti jednostavno ugrađeni u zid ili naslonjeni na njega sa modernim materijalima pa sve do raznih spojeva tradicionalnih materijala sa dizajnom usklađenim u interijer ili podneblje u kojem se nalazite.
Što pak se samog postolja za kamin tiče ono nije nužno ali će uvelike olakšati postavljanje i izgradnju samog kamina i stoga je preporučljivo.

KOLIKA JE CIJENA I KOLIKO DUGO TRAJE DOSTAVA KAMINA?

Dostava kamina je besplatna na području cijele Hrvatske ukoliko kamin ili peć naručujete s Međimurkom BS, generalnim zastupnikom za Kratki proizvode na području Republike Hrvatske. Ukolko proizvod nemamo na zalihi dostava uobičajeno traje 25 do 30 radnih dana. Ukoliko je proizvod u našim skladištima, Vaše ložište stići će na Vašu adresu u roku 3 do 5 radnih dana.

VIŠE INFORMACIJA

kratki peć

GRIJANJE NA DRVA

Isplativost grijanja na drvnu biomasu u usporedbi s ostalim energentima je golema. Drvo je uvijek dostupno, a Kratki modeli kamina dizajnirani su da izvlače maksimalnu energiju iz zapaljenog drva dok su im emisije CO2 svedene gotovo na nulu.

Kratki kamini

KAKO DO KAMINA

Savjetovanje sa stručnom osobom od samog početka, može Vam uštedjeti vrijeme i puno novaca. Stoga smo odlučili za Vas pripremiti korisne savjete koji će Vam pomoći pri kupnji Kratki kaminskog ložišta koje će odgovarati Vašim potrebama i životnom prostoru.

Kratki kamini

ČESTA PITANJA

Iskusno prodajno osoblje Kratki kompanije sa širokim tehničkim znanjem o proizvodima, instalacijama i logistici pruža svojim kupcima pouzdanu i kvalitetnu uslugu. Međimurka BS generalni je zastupnik Kratki proizvoda za Republiku Hrvatsku svo njihovo znanje i iskustvo preneseno je našem prodajnom timu i osoblju.

POVEŽIMO SE

DOZVOLITE DA VAM POMOGNEMO

Za sva pitanja uz Kratki kamine obratite nam se s povjerenjem.

7 + 10 =

Postavke kolačića web lokacije