Često postavljena pitanja

Imate pitanje na koje niste pronašli konkretan odgovor? Pročitajte najčešće postavljena pitanja i odgovore na njih. Ukoliko i dalje nismo dali zadovoljavajuću informaciju koju tražite, uvijek nas možete kontaktirati.

u

DA LI NUDITE USLUGU POSTAVLJANJA KAMINA?

Uslugu postavljanja kamina ne nudimo. Ipak, surađujemo s nekoliko provjerenih majstora koji će posao postavljanja kamina odraditi vrlo profesionalno i brzo uz garanciju na izvođenje radova. Dakle, ako trebate uslugu ugradnje Kratki kaminskih ložišta svakako nas kontaktirajte jer, kao što smo već napomenuli, savjetovanje sa stručnjacima može Vam uštedjeti vrijeme i novac.

u

DA LI MOGU POSTAVITI KAMINSKO LOŽIŠTE NA MANJI DIMNJAK OD PREDVIĐENOG?

Ne. Ovo nipošto ne preporučamo iz više razloga. Dimnjaci moraju biti primjereno izolirani i pravilno izgrađeni da se ne pojave smetnje pri radu kamina. Možete ih zazidati iz cigala, šamotnih cigala, gotovih šamotnih uložaka sa plaštem ili pak napraviti iz metala.
Najmanja visina dimnjaka trebala bi biti 4,5 m bez obzira na njegov presjek, ali naravno taj presjek mora biti u skladu s predviđenim specifikacijama željenog ložišta, pa se s toga preporuča dimnjak s promjerom od najmanje 200 mm. Postoje modeli ložišta s manjim otvorima za dimnjak (fi 150, fi 180) ali s manjim otvorom za dimnjak tu su i manje snage.

u

KOJA JE NAJBOLJA POZICIJA I DA LI TREBAM POSTOLJE ZA KAMIN?

Projektirati vrstu i oblik kamina, odrediti njegov položaj, veličinu i materijal od kojeg će biti izveden, zadatak je majstora koji će izvoditi radove. Ipak, prilikom traženja odgovarajućeg prostora za kamin u obzir se mora uzeti cjelokupni prostor u koji će se kamin postaviti. Sam kamin je uvijek dio određenog prostora s kojim se mora stvoriti funkcijsko i oblikovno jedinstvo.
Različit smještaj u prostoru kao i sam odabir kamina kakvog želite omogućuje i njegovo razilčito oblikovanje. Kamini mogu biti jednostavno ugrađeni u zid ili naslonjeni na njega sa modernim materijalima pa sve do raznih spojeva tradicionalnih materijala sa dizajnom usklađenim u interijer ili podneblje u kojem se nalazite.
Što pak se samog postolja za kamin tiče ono nije nužno ali će uvelike olakšati postavljanje i izgradnju samog kamina i stoga je preporučljivo.

u

KOLIKA JE CIJENA I KOLIKO DUGO TRAJE DOSTAVA KAMINA?

Dostava kamina je besplatna na području cijele Hrvatske ukoliko kamin ili peć naručujete s Međimurkom BS, generalnim zastupnikom za Kratki proizvode na području Republike Hrvatske. Ukolko proizvod nemamo na zalihi dostava uobičajeno traje 25 do 30 radnih dana. Ukoliko je proizvod u našim skladištima, Vaše ložište stići će na Vašu adresu u roku 3 do 5 radnih dana.

Dozvolite da Vam pomognemo

Za sva pitanja uz Kratki kamine obratite nam se s povjerenjem, a mi ćemo Vam u što kraćem roku odgovoriti.

info@kratki.hr
+385 (0)98 461 286
Trg Republike 6, 40 000 Čakovec

9 + 7 =

Postavke kolačića web lokacije